Το άτμισμα είναι κατά 95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων και μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή της βλαβερής συνήθειας.

Η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς καπνιστές ότι το άτμισμα είναι ασφαλές και αποτελεί καλό τρόπο για τη διακοπή του καπνίσματος. Πρόκειται για προσπάθεια να αντικρουσθεί ο σκεπτικισμός που δημιουργήθηκε από κάποιες επιστημονικές μελέτες, όπως εξάλλου και από τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, που επισημαίνει ότι το άτμισμα είναι κατά 95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα, πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο πειράματος που αποκαλύπτει την ποσότητα μαύρης πίσσας που συγκεντρώνεται στους πνεύμονες ενός αρειμάνιου καπνιστή. Η πίσσα συγκεντρώνεται σε γυάλινο δοχείο. Αντιθέτως, η ίδια ποσότητα νικοτίνης που προσλαμβάνεται με το άτμισμα αφήνει πίσω της ένα απειροελάχιστο ίζημα. «Θα ήταν τραγικό αν χιλιάδες καπνιστές που θα μπορούσαν να διακόψουν τη βλαβερή συνήθεια με το ηλεκτρονικό τσιγάρο το αναβάλλουν εξαιτίας της λανθασμένης φοβίας που έχουν για την ασφάλειά του», δήλωσε ο καθηγητής Τζον Νιούτον, επικεφαλής του τμήματος Βελτίωσης Υγείας στην υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

«Οφείλουμε να καθησυχάσουμε τους καπνιστές ότι η στροφή προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ λιγότερο βλαβερή από το κάπνισμα ενός κανονικού τσιγάρου. Η επίδειξη στο βίντεο υποδεικνύει τις τρομακτικές βλάβες που προκαλεί το τσιγάρο, βοηθώντας τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι το άτμισμα προκαλεί μόνον ένα κλάσμα αυτών των βλαβών».

ηλεκτρονικό τσιγάρο, έρευνα, λιγότερο επιβλαβές, άτμισμα, doctor vape

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Είστε άνω των 18 ετών;

Τα προϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενηλίκους. Είστε άνω των 18 ετών;